Redins Antikvariat Allmän svensk och nordisk historia. Back to home page

Aagaard, E. & S. Franske regionalvine.. Spektrum 1967. 68 sidor. Häftad i kassett. (#96125)100:-
Adams, Evelyn The Table.. The Intelligent Woman's Guide to Good Cooking. New York 1970. 280 pages. Original cloth. Dust jacket. (#70291)150:-
Apicius, En gammal romersk kokbok.. Översättning och kommentarer av Madeleine von Heland. Förord av Gösta Berg. Fabel,1990. 160 sidor. Boken är illustrerad av Anneli Wallen-Brandes. Förlagets klotband med skyddsomslag. Tillskrift. (#193315)100:-
Arbin, Paul & Schenström, Anna Hakons kokbok.. Illustrerad. Göteborg 1938. 104 sidor. Original klotryggsband. (#107688)130:-
Bechtold, Eduard, Der praktische Fleischer. Hand- und Lehrbuch der Schlachttierkunde, der neuzeitlichen Herstellung von Fleischwaren aller Art, der Käuferwerbung, der Fachkalkulation und der einschlägigen Gesetzeskunde. I-II.. Illustriert. Dritte Auflage, Stuttgart 1950-51. x,(2),256 + xi,(1),257-624 pages + advertisments. Original der cloth. 2 volumes. Inscription. Very fine. (#206746)600:-
Bergenström, Anna Annas örtagård.. Om glädjen att odla och använda kryddor. Illustrerad. Sthlm 1994. 208 sidor. Original pappband. (#209351)150:-
Bergenström, Anna Annas örtagård. Om glädjen att odla och använda kryddor.. Illustrerad. Sthlm 2001. 208 sidor. Original klotband. Skyddsomslag. (#211564)150:-
Bergenström, Anna och Fanny Kärlek, oliver och timjan. Mat för välbefinnande. Stockholm, Bonniers 2001. 25,5x20 cm. 286,(2) sidor. Förlagsband med skyddsomslag. Färgfotoillustrerad. (#211345)160:-
Bergenström, Anna och Fanny Kärlek, oliver och timjan. Mat för välbefinnande. Stockholm, Bonniers 2001. 25,5x20 cm. 286,(2) sidor. Förlagsband med skyddsomslag. Färgfotoillustrerad. 3 cm reva på omslaget. (#196899)150:-
Bergenström, Anna och Fanny Kärlek, oliver och timjan. Mat för välbefinnande. Stockholm, Bonniers 2004. 25,5x20 cm. 286,(2) sidor. Förlagsband med skyddsomslag. Färgfotoillustrerad. (#219646)150:-
Bergius, Bengt Tal om läckerheter.. Både i sig själva sådana och för sådana ansedda genom Folkslags bruk och inbillning. Med kommentarer av Samuel Ödmann. Sthlm 1960. 180 sidor. Häftad. (#176542)150:-
Berglund, Hillie Matdags.. Gamla och nya recept. Illustrerad. Karlstad 1975. 158 sidor. Original pappband. (#119604)150:-
Bergquist, Lars Tårtmönsterboken.. 124 st. moderna tårtillustrationer med specialrecept. Sthlm 1947. 186 sidor + annonser. Inbunden. (#45841)635:-
Bertholle, Louisette De hemliga recepten från Frankrikes bästa restauranger.. Illustrerad. Allerbok, Helsingborg 1978. 348 sidor. Förlagsband med skyddsomslag. (#206405)175:-
Besselich, N. Das Zuckerwaren-Laboratorium.. Praktischer Ratgeber für alle Arbeiten des sogenannten französischen Laborators und der Pralinen-Herstellung. Dritte erweiterte Auflage, Trier ohne Jahr. 142,(6) pages. Original hard covers. (#204463)200:-
Bickel, Walter Fest för finsmakare.. Historia och kuriosa kring 350 recept. Illustrerad. Stockholm 1968. 238 sidor. Förlagsband. (#162288)150:-
Björkegård, Anders Mat- och vin-guide.. Fritidsförlaget 1974. 126 sidor. Litet format. Original klotband. Skyddsomslag. Tillskrift. (#119562)110:-
Blair, Louise & McGough, Norma Sunt & snabbt för diabetiker.. Illustr. Sthlm 2002. 144 sidor. Häftad. (#87504)170:-
Blomquist, Torsten och Vögeli, Werner Gastronomisk resa i Nordkalotten.. Illustrerad. Timbro 1986. 216 sidor. Stort format. Fint skick. (#212088)150:-
Blytt, Axel Spiselige lavarter.. Hermed et farvetrykt blad. Udgivet af Selskabet for Folkeoplysningens Fremme. Kristiania 1870. 16 sidor. Oskuren i tryckta originalomslag. Planschen lös i häftet. Nyskick. (#210146)750:- (bild)
Bonniers kokbok.. Utarbetad under ledning av Margit Engnes, Pernilla Tunberger, Tore Wretman. Foto Kerstin Bernhard. Sthlm 1980. 678 sidor. Stort format. Original klotband. Skyddsomslag. Någor bågnade pärmar. (#103768)250:-
Bonniers stora kokbok.. Illustrerad. Malmö 1985. 626 sidor. Förlagsband. Fint ex. (#219850)200:-
Brigel, Marie & Cauquil, Robert Cuisine d'Alsace. Illustrations Marie-Franįoise Delaroziére. Édisud 2002. 208 pages. Softcover. (#213158)130:-
Brillat-Savarin Physiologie du Goût 1-2.. Notice par Armand Rio. Lamerre, Paris no date. 256 + 254 pages. Small books. Soft covers. Fine set. 2 vols. (#157047)160:-
Brillat-Savarin Smakens fysiologi.. Till svenska av Algot Ruhe. Illustrerad. Sthlm 1985. 463 sidor. Förlagets pappband. (#204917)150:-
(Brillat-Savarin, Jean Anthelme) Physiologie du goût, ou Méditation de Gastronomie transcendante; ouvrage thčorique, historique, et ā l'ordre du jour, dédié aux gastronomes Parisiens par un professeur.. Édition précédée d'une notice par M. le Baron Richerand. Paris, Charpentier 1840. (4),455 pages. Contemporary half leather with partly cracked joints. Foxed. Inscribed (not by the author!) First published 1826. (#219264)250:- (bild)
Brogårds receptsamling.. Utan ort och år. 75 sidor. Pappband. (#198914)150:-
Budgen, June Smått och gott om entrérätter.. Illustrerad. Bokorama 1988. 128 sidor. Stort format. Original pappband. (#119549)140:-
Carl Butlers kokbok.. Av Jan Åke Bengtsson m.fl. Illustrerad. Sthlm 1979. 110 sidor. Stort format. Original klotband. Fint ex. (#219851)150:-
Carrier Robert Robert Carriers kokbok. Malmö Bernces 1968. 4:o. 461,(7) sidor. Illustrerad. Klotband. (#192004)250:-
Carrier, Robert Festmat.. Illustrerad. Bernces förlag utan år. 256 sidor. Original klotband. Skyddsomslag. (#119576)165:-
Charlton, Jane & Newdick, Jane A Taste of Honey.. Honey for Health, Beauty & Cookery: Recipes & Traditions. Illustr. London 1995. 127 pages. 4:o. Hardcover in dustjacket. (#164389)145:-
CINCUENTA MAESTROS DE LA COCINA EN ESPANA.. Illustrated.. Madrid ,Espasa Calpe-Academia Internacional de Gastronomía, 1992. 29x21,5 cm. 320 pages. Original cloth. Dust jacket. 50 berömda spanska kockar presenteras. Med recept och tillvägagångssätt. (#195639)200:-
Clusells, Sylvain På grill och på spett.. Illustrerad. Stockholm 1968. 143 sidor. Förlagsband. (#162285)125:-
Courtine, Robert och Simenon, Georges Madame Maigrets receptbok. Göteborg 1992. 272 sidor. Pocket. (#210756)100:-
Dessler, Klara och Hans Barnens GI-mat.. Illustrerad. Prisma 2005. 128 sidor. Förlagsband. Nyskick. (#217514)135:-
Det goda Sverige.. Foto Robert Fréson. Texter och recept Inger Grimlund och Björn Halling. Ome Page Publ. 1998. 384 sidor. Stort format. Förlagsband med skyddsomslag. Fint ex. (#209102)180:-
Di Luca, Fernando Förälskad i olivolja. En bok om vägen till den goda olivoljan.. Text: Lars Falk. Recept: Lilian Bylund. Andra upplagan. Stockholm 2000. 133,(4) sidor. Förlagsband. Färgfotoillustrerad. (#198624)140:-
Ehdin, Susanna och Söderström, Malin Kokkonst för den självläkande människan. Hälsofilosofisk matbok.. Illustrerad. Stockholm 2000. 192 sidor. Stort format. Förlagsband med skyddsomslag i mycket fint skick. (#217146)200:-
Ekegårdh, Edith & Billvall, Gun Den godaste maten.. Utvalda recept ur ICA-kuriren. Illustrerad. Västerås 1949. 271 sidor. Original klotryggsband. (#134311)130:-
Ekegårdh, Edith & Billvall-Lindeen, Gun Smörgåsen.. Kalla och varma smörgåsar och goda drycker. Illustrerad. Västerås 1953. 96 sidor. Original klotryggsband. (#134313)100:-
Eliason, Margit & Lindeberg, Gunilla Mat för liv och lust.. Illustrerad. Bonniers 1995. 255 sidor. Original pappband. (#119551)175:-
En Gammal Svensk Kokbok från år 1650.. Ånyo utgiven av Per Erik Wahlund. Fabel 1962. 93 sidor. Litet format. Original pappband. (#86831)100:-
Escoffier, A. Nutidens och framtidens kök.. Facktekniska översättningen av Paul Arbin. Bearbetad av Otto Bock. Stockholm,1932. 23x16 cm. 496 sidor. Halvfranskt band. (#201161)300:-
Escoffier, A. Nutidens och framtidens kök.. Facktekniska översättningen av Paul Arbin. Bearbetad av Otto Bock. Stockholm,1932. 23x16 cm. 496 sidor. Klotband. (#198112)250:-
Europas mästerkockar bjuder till bords. Kalla förrätter.. Rikt illustrerad. Könemann 1999. 327 sidor. Stort format. Förlagsband med skyddsomslag. Nyskick. (#191152)200:-
Faörenc, Napo och Krüger, Arne Efterrätter! Norstedts stora desserbok. Klassiska europeiska och exotiska recept på desserter och bakverk.. Norstedts 1984. 198 sidor. Stort format. Illustrerad. Förlagsband. (#196938)150:-
FERGUSON, CLARE. UNDER BAR HIMMEL.. Picknick och grillat. B. Wahlströms, 2003. 24x21,5 cm. 128 s. Fotoillustrerad i färg. Förlagets pappband med skyddsomslag. (#194536)110:-
FRANCE, CHRISTINE Laga lätt thailändskt.. Stockholm 2001. 256 sidor. Stort format. Förlagsband. Färgfotoillustrerad. (#196389)150:-
Fransén, Karin och Knudsen, Astrid Kajsas kokbok.. Omarbetad av Greta Bergström. Illustrerad. Stockholm 1988. 479 sidor. Förlagsband. Fint ex. (#214879)160:-
Franska kocken, eller Kok-konsten i sin fullkomlighet. Sammandrag af de nyaste och bäst kända författare.. Efter franskan av Gustava Schartau. Stockholm, Henrik A. Nordström, 1825. 18,5x11,5 cm. (6),297,(1) sidor. Samtida något nött halvfranskt band med ryggdekoration. Gammal namnteckning på fribladet. Pärmpapper bortnött på främre pärmens ytterkant. Bakre pärmens insida och bakre friblad med anteckningar. (Blyerts) Skinnet delvis borta i yttre falsen upptill på främre pärmen. Några millimeters spricka. (#197535)1850:-
Fredrikson, Stina Hushållets lilla kokbok.. Stockholm 1922. 59 sidor. Litet format. Häftad. Reklamskrift om margarin (#220801)100:-
Fridén-Abelson, Ingrid Grillboken.. Illustrerad. Tredje upplagan. Sthlm 1960. 96 sidor. Original klotryggsband. (#96123)100:-
Friis, Margit Bord duka dig. Margit Friis' kokbok.. Illustrerad. Allhem, Malmö 1948. 320 sidor. Stort format. Original halvfranskt band. (#119436)175:-
Fru Saxons kokbok.. Stockholm 1928. 374 sidor. Original klotband. Namnteckning. Mycket fint ex. (#200366)2000:-
Garland, Sarah Stora boken om örter & kryddor.. Om att odla och använda kryddor - för smaken, för doften, för skönheten, för hälsan. Illustrerad. Stockholm 1993. 287 sidor. Stort format. Förlaget pappband. Fint ex. (#188162)150:-
Gastronomisk kalender 1965.. Årgång 5. Utgiven av Gastronomiska akademien. Illustr. Sthlm 1964. 158 sidor. Original klotryggsband. (#158866)130:-
Gastronomisk kalender 1965.. Årgång 5. Utgiven av Gastronomiska akademien. Illustr. Sthlm 1964. 158 sidor. Original klotryggsband. Skyddsomslag. (#107905)150:-
Gastronomisk kalender 1966.. Årgång 6. Utgiven av Gastronomiska akademien. Illustr. Sthlm 1965. 158 sidor. Original klotryggsband. Skyddsomslag. (#107906)150:-
Gastronomisk kalender 1967.. Årgång 7. Utgiven av Gastronomiska akademien. Illustr. Sthlm 1966. 145 sidor. Original klotryggsband. Skyddsomslag. (#92929)150:-
Gastronomisk kalender 1968.. Årgång 8. Utgiven av Gastronomiska akademien. Illustr. Sthlm 1967. 152 sidor. Original klotryggsband. Skyddsomslag. (#107907)150:-
Gastronomisk kalender 1972.. Årgång 12. Utgiven av Gastronomiska akademien. Illustr. Sthlm 1971. 160 sidor. Original klotryggsband. Skyddsomslag. (#107908)150:-
Gott med svamp.. Red. Carin Lindh. Illustr. Stockholm 1986. 96 sidor. Förlagsband. (#163520)100:-
Guérard, Michel Det smala franska köket.. De bästa originalrecepten. Illustrerad. Forum, Sthlm 1980. 254 sidor. Original pappband. (#119583)175:-
Gutkind, Curt Sigmar Das Buch der Tafelfreuden aus allen Zeiten und Breiten gesammelt.. Illustrated. 644 pages + 74 plates. Original cloth. Weak inner hinges. (#194024)350:-
Guy, Christian An Illustrated History of French Cuisine.. From Charlemagne to Charles de Gaulle. Translated by Elisabeth Abbott. New York 1962.243 pages. Original cloth. Dust jacket. (#190012)160:-
Haertel, Wilhelmine Bürgerliches Kochbuch für die sparsame Hausfrau. Zuverlässiger Rathgeber zur Bereitung guter, schmackhafter Speisen.. Mit verschiedenen Abbildungen. Hainischen in Sachsen c. 1890. 258 pages + 4 plates. Original decorated cloth. Hinges cracked but still holding. Lower part of free front end-paper cut out. (#219269)450:- (bild)
Hagdahl, Charles Emil Kok-konsten som vetenskap och konst.. Facsimilupplaga utgiven av Gastronomiska akademien 1979. 1006 sidor. Original linneband. Skyddsomslaget blekt. (#211703)300:-
Hagdahl, Charles Emil Kokkonsten som vetenskap och konst.. I urval och med inledning av Knut Hagberg. Sthlm 1958. 180 sidor. Häftad. Fläck på främre omslaget, (#165465)120:-
Hagdahl, Charles Emil Kok-konsten som vetenskap och konst med särskildt afseende på helsolärans och ekonomiens fodringar.. Stockholm, Carlssons Bokförlag, 2004. 24x16 cm. XXIV,(8),1006,(2) sidor. Förlagets pappband med skyddsomslag. Illustrerad. Den föreliggande upplagan av Kok-konsten som här presenteras är en faksimil av 1891 års upplaga. Utges i samarbete med Hagdalsakademien i Linköping. Förord av akademiens preses, en längre och inledande text av museimannen Gunnar Lindqvist samt en kortare text av mästerkocken Lars "Pluto" Johannisson. (#193505)300:-
Hagdahl, Charles Emil & Palmær, Margit Hagdahl och hans kokbok.. Charles Emil Hagdahls "Kok-konsten som vetenskap och konst" utgiven i urval med kulturhistorisk inledning. Sthlm 1971. 240 sidor. Pocket. (#119729)100:-
Haglund, Elsa Jägarfruns kokbok.. Illustrerad. 5:e upplagan, genomsedd och något omarbetad. Sthlm 1978. 201 sidor. Original pappband. Kommentarer i bläck. (#214422)125:-
Haglund, Elsa Vad markerna ger.. Illustrerad. Stockholm 1996. 168 sidor. Förlagsband. (#151064)110:-
Hale, Glorya (editor) The World Atlas of Food. A Gourmet's guide to the great regional dishes of the world.. Illustrated. Spring Books, London 1988. 319 pages. Original cloth. Dust jacket. (#201046)250:-
Hansell, Örjan Armfelt Mormors sylt och farmors saft.. Bär- och fruktrecept ur gamla kokböcker. Sthlm 1978. 455 sidor. Original pappband. (#119555)175:-
Hansen, Caia Kogebog for Grønland. Nerisassiornermik ilitsersuutit kalaallit nunaannut tunngatitat. Illustrerad. Kbhvn 1985. 450 sidor. Förlagsband. Mycket fint skick. På grönländska och danska. (#211479)200:-
Harland, Marion Common Sense in the Houshold. A Manual of Practical Housewifery.. New York 1876. (9), 14-556, (2) pages. Old (original) cloth. The book has been wrapped in newspaper, and some of it still sticks to the binding. Interior good. (#85801)500:- (bild)
Hastings, Macdonald & Walsh, Carole Wheeler's Fish Cookery Book.. London 1984. 127 pages. Original cloth. Dust jacket. (#87088)150:-
Haveman, Lotte & Wickman, Margareta Boken om sill.. Bra Böckers matbibliotek 1974. 48 sidor. Original pappband. (#120836)100:-
Heckmann, Adolf, Karamel-Arbeiten. Illustriertes Hand- und Lehrbuch für sämtliche Zuckerarbeiten.. Illustiert. 3. Auflage, Nordhausen 1925. 58,(6) pages + plates. 4:o. Original cloth. (#206719)175:-
Heckmann, A. und Schley, Alb., Zuckerarbeiten und Eismeisselei.. Killinger Verlag Nordhausen 1925. 20 pages + 56 plates, mostly in colour. 4:o. Original cloth. (#206735)450:-
Helleblad, Görn och Nilsson, Kjell Stora köksskolan.. Illustrerad. Allt om mat 1985. 206 sidor. Pappband. fint ex. (#221260)125:-
Hemmets kokbok.. Utgiven av Fackskolan för huslig ekonomi i Uppsala. 36:e upplagan. Sthlm 1939. XII, 563 sidor + 22 planscher. Dekorerat original klotband. Bra ex. (#119597)200:-
Holmqvist, Johanna Kokfrun.. Husmanskost och kalasmat. Femte upplagan. Sthlm 1927. 440 sidor. Original linneband. Namnteckning. Fint ex. (#208840)200:-
Huldt, Märit Hirams kokbok, Hirams andra kokbok samt Hirams vänners kokbok.. Illustrerad3. ICA bokförlag, Västerås 1984. 232 + 160 + 160 sidor. Original pappband. 3 volymer i nyskick. (#219931)250:-
Huldt, Märit "Hiram" Hirams kokbok.. Illustrerad. Trettonde upplagan. Västerås 1984. 232 sidor. Original pappband. (#211334)100:-
Håkansson, Henrik & Blom, Ulla-Kerstin Nilsson Ostbok. Recept & inspiration.. Illustrerad. 2003. 120 sidor. Förlagsband. (#204875)100:-
Håkansson, Håkan Kunglig spis.. Mästerkocken Håkan Håkansson lagar och berättar. Illustrerad. Sthlm 1982. 128 sidor. Original pappband. (#119602)170:-
Högstedt Fru Högstedts kokbok.. Andra, omarbetade upplagan, Sthlm 1930. 525 sidor. Original klotband. (#173051)250:-
Högstedt Fru Högstedts kokbok.. Stockholm 1920. 629 sidor. Original klotband. Liten skada i ryggens överkant. (#169130)300:-
I krabband vänkrets.. Stockholm 1995. 128 sidor. Förlagsband. (#198984)100:-
Jakobsson, Oskar (red) Svenska landskapsrätter. Illustrationer Ylva Källström-Eklund. Inledning Ria Wägner. Stockholm 1975. 206 sidor. Original klotband. (#214423)120:-
Johansson, Bengt W. Hjärtdoktorns gastronomiska strövtåg.. Hur man njuter av livet på ett hjärtvänligt sätt. Illustrerad. Bergh & Bergh 1989. 124 sidor. Original pappband. (#99972)150:-
Johansson, Nils Bröd.. Att kunna och sälja. Sthlm 1969. 61 sidor. Original pappband. (#93339)100:-
Johnson, Frank E. The World of Wine.. Illustr. Greenwich, CT 1997. 192 pages. 4:o. Hardcover in dustjacket. (#112635)125:-
Johnston, Mireille Det provensalska köket.. Klassiska recept från Sydfrankrike. Sthlm 1984. 288 sidor. Häftad. (#87083)120:-
Joyes, Claire Till bords hos Monet.. Förord Joël Robuchon. Fotografier Jean-Bernard Naudin. Sthlm 1990. 192 sidor. Stort format. Original pappband. (#169202)200:-
Jäfvert, Kjell (text) Trägårdhs enkla.. Maten: Thomas Trägårdh. Bilderna: Lennart Durehed. Atlantis 1989. 144 sidor. Stort format. Förlagsband. Mycket fint skick. (#103230)175:-
Kakbok.. Fruktkakor, tårtor och små kakor efter nya och gamla recept. Red. Annette Wolter. Illustrerad. Sthlm 1988. 138 sidor. Original pappband. Stort format. (#119613)140:-
KARLSSON,CLAES Mer än bara äppelkaka.. Wahlströms 2004. 125,(3) sidor. Rikt fotoillustrerad i färg. Förlagets dekorerade pappband med skyddsomslag. Fint ex. (#196426)140:-
KITCHEN SECRETS OF TROLLEHOLM CASTLE. Dinners and diners through the ages.. Illustrated. Görmangruppen/Arena 1995. 23,5x26 cm. 127,(1) pages. Original hard covers with dudt jacket.sidor. Förlagsband med skyddsomslag. Rikt illustrerad i färg. Engelsk utgåva av "God mat i grevens tid". (#196689)150:-
Klötzje, Gert Svensk festmat. Menyer från tre sekel.. Rabén & Sjögren 1992. 29,5x25 cm. 144 sidor. Rikt illustrerad, huvudsakligen i färg. Förlagets dekorerade pappband med skyddsomslag. (#193694)150:-
Knep i handel vid förfalskning af mat- och dricksvaror, jemte anvisning till upptäckande och motverkande af de i förfalskningarne använda gifter.. Öfversatt från Engelskan af N v. Hess. Stockholm, A Holmberg & Co. 1897. 8:o (2),142 sidor. Halvfranskt band. (#192688)350:-
{Kokbok]. från Stockholms stads skolor för yrkesundervisning, avdelning: Husligt arbete. Utan ort och år. 114 blad, tryckta på en sida. Stort format. Hårda papp-pärmar. (#191455)150:-
Kokbok för tillagning av fisk.. Utg. av Föreningen för fiskpropaganda. Illustr. Göteborg 1939. 126 sidor. Häftad. "Ät mera fisk! ock känn er frisk". (#151276)100:-
Krackhart, Carl eues illustriertes Konditoreibuch. Ein praktisches Lehr- und Handbuch für Konditoren, Feinbäcker, Lebküchner und Patisseurs.. Neubearbeitet unter Mitarbeit hervorragender Fachleute von Adolf Heckmann, Schwenningen a/Neckar. Inhaber und Leiter der internationalen Konditorenfachchule. Ausgabe C (ohne Tafeln). 11. Auflage Killinger, Neuhausen ohne Jahr (1921?) 464 pages. Origina hard covers with slightly worn cloth spine. Stamped. (#199293)450:-
Kronstam, Bengt-Göran Smakens magi. Det underbara samspelet mellan vin och mat.. Max Ström 2008. 384 sidor. Förlagsband. Nyskick. (#212085)200:-
Kräftans lov. En kulinarisk och historisk resa i kräftans värld.. Redaktion: GörmanGruppen. Illustrerad. Malmö 1994. 143 sidor. Stort format. Original pappband. Skyddsomslag. (#162240)150:-
KYRKLUND, ULLI. Strömming och sill. 100 recept på nya och klassiska rätter.. Forum 1983. 24x23 cm. 96 sid. Rikt färgfotoillustrerad. Dekorerat förlagsband. (#194343)120:-
Lamm.. Bilder, Kerstin Bernhard. Traditioner, Harriet Hjorth & Jannis Ambatsis. Recept, Inger Grimlund. Stockholm 1971. 116 sidor. Förlagsband. (#154106)130:-
Lapin ruokia. Poroa, lohta, hillaa.. Illustrerad. Helsinki 1981. 320 sidor. Stort format. Förlagsband. (#200456)200:-
Larsen, Finn & Rie Oldenburg Neri. Kujataamiut nerisaat ukiuni 100-ni. Mad i Sydgrønland i 1000 år. Food in Southern Greenland for 1000 Years.. Illustrerad. Hovedland 2000. 300 sidor. Förlagsband. (#217122)200:-
La véritable cuisine de famille comprenant 1.000 recettes et 500 menus par Tante Marie.. Édition complčte sur papier Mince. Paris, Taride 1948. 480 pages. Soft covers. Very fine. (#200524)175:- (bild)
Le Bois, Ruby, The Cajun & Creole Cookbook.. Illustrated. Lorenz Books, London 1994. 96 pages. 4:o. Orighinal cloth. Dust jacket. (#202374)150:-
Le Cunff, Louis, Cuisine et gastronomie de Bretagne.. Illustrated. Ouest France, Rennes 1976. 236 pages. Original hard covers. (#206406)150:-
Lehnert, Hans Eis und Eisspeisen. Ein praktisches Nachschlagewerk mit zeitgemäßen Anregungen für die einfache und anspruchsvolle Praxis.. Illustriert. Berlin 1930. 204,(4) pages. Original hard covers. Very fine. (#199923)400:-
Levy, Faye Jewish Cookbook.. Illustrated. 352 pages. London 1992. Softcover. (#158572)150:-
Liljenberg - Johan Liljenbergs Stora Vinbok.. Illustrerad. Trevi 1984. 224 sidor. Stort format. Original klotband. Skyddsomslag. (#174023)140:-
Lindon, Raymond Le livre de l'amateur de fromages.. Choix d'images de Jacques Ostier. Paris, Robert Laffont 1961. 17x25 cm. 128 pages. Soft covers. (#196580)120:-
Lingström, Christer och Sandberg, Marianne Det nya svenska köket.. Foto:Lars Paulsson. Stockholm, Forum 1987. 27x20 cm. 224 sidor. Förlagsband med något nött skyddsomslag. Illustrerad. (#195508)150:-
Lorentz, Anna Mattraditioner och landskapsrätter.. Illustrerad. Sthlm 1972. 137 sidor. Original pappband. Förstrykningar med bläck och blyerts. (#119558)100:-
Lundberg, Eleonore Ört och krydda.. Illustrerad. Sthlm 1960. 214 sidor. Original pappband. (#135139)135:-
Lundberg, Madeleine & Österling, Karin Fisk Soppor.. Inköp, tillagning, tillbehör, menyer. Illustrerad. Sthlm 1969. 128 sidor + planscher. Original pappband. (#119591)135:-
Madame Prunier's Fish Cookery Book.. No date (c. 1960) xxii,310 pages + illustrations. Original cloth. Title-page missing. (#199654)135:-
Mahjsaimneezibas un pawahru mahksla I-II.. Kokas grahmata sestenem un nama mahtem ... Illustrated. Riga 1904 and 02. viii,208 + xxiv,352,(16) pages + 6 colour plates, one double. Bound in black cloth without text in spine. 2 leaves repaired in margins. (#191836)1000:-
Mangor, A,M, Kogebog for smaa huusholdninger, .... Sextende forbedrede og forögede oplag, Kbhvn 1869. xxiv,290 + x,(2),236 + iii-xii,160 sidor. Inbundna i ett samtida halvfranskt band. Titelbladet till del 3 saknas. Sista bladet i sista registret lagat. Ett rent och fint ex. (#201785)500:- (bild)
Maryland's Way.. The Hammond-Harwood House Cook Book. Illustr. Annapolis 1963. XIV, 373 pages. Original cloth in dustjacket. (#123654)145:-
McConnell, Carol och Malcolm, Medelhavshälsan.. Översättning av Björn Linné. Stockholm 1988. 197 sidor. Förlagsband. Nyskick. (#206731)110:-
Meidal, Björn m.fl., August Strindbergs kokbok.. Illustrerad. Prisma 1998. 240 sidor. Stort format. Förlagsband med skyddsomslag. (#207148)175:-
Messel, Fru Messels konditorbok.. Illustrerad. Oslo 1924. (8),204,(4) sidor + annonser. Dekorerat original klotband. (#205010)225:-
Möller, lotte Citron. Om citronen i Europas historia, konst, läkekonst, trädgårdar, formgivning och matlagning samt 40 citronrecept.. Illustrerad. Stockholm 1998. 192 sidor. Förlagsband. Fint ex. (#219853)200:-
Nietlispach, F. 200 middagar.. Illustrerad. Stockholm 1930. 139 sidor. Originalklotband. (#158124)140:-
Nilson, Siv & Key L. Dansk spis. Krogsväng & gourmetrunda.. Illustrerad. Stockholm 1997. 252 sidor. Förlagsband med skyddsomslag. (#203198)150:-
Nilsson, Astrid Astrids kök. Foto Sam Stadener och Albert Håkansson. Teckningar Iann Eklund Tinbäck. Forum 1999. 336 sidor. Förlagsband. (#213157)125:-
Nilsson, Eja Maten är halva resan.. Teckningar av Gunilla Kvarnström. Sthlm 1983. 70 sidor. Original pappband. (#132752)100:-
Nilsson, Eja Matglädje.. Illustrerad. Sthlm 1982. 170 sidor. Original pappband. (#140207)100:-
Nilsson, Ella Ellas kökstips från Café Umeå.. Sthlm 1993. 80 sidor. Original pappband. (#120829)100:-
Nilsson, Ernst Kung Haralds blodkorv. En studie om timja och mejram. Fabel, Stockholm 1965. 89 sidor. Liten bok. Pappband. (#182534)100:-
Nilsson, Ingrid Fest på våg. Menyer ombord från urtid till nutid.. Illustrerad. Färgspelet Förlag 2001. 200 sidor. Stort format. Förlagsband med skyddsomslag. (#207558)200:-
Nilsson, Ingrid och Granqvist, Carl Jan Fest på spår. Menyer ur järnvägens historia.. Örebro, Färgspelet förlag, 1999. 30,5x25 cm. 232 sidor. Förlagsband med skyddsomslag. Färgfotoillustrerad. (#195690)150:-
Nilsson-Lagerholm, Gunda Margaretas kokbok. Göteborg 1958. 206 sidor. Klotryggsband. (#220538)100:-
Nordström, Tina Jättegott Tina. 55 recept från SVT:s program Mat.. Stockholm Natur och Kultur / LT 2003. 4:o. 111 sidor. Illustrerad. Förlagets pappband. (#193032)100:-
Nordström, Tina Tinas mat.50 recept från programmet i SVT.. Stockholm, Natur och Kultur/LT 2002. 4:o. 96 sidor. Illustrerad. Förlagets pappband. (#193033)100:-
Nylander, Margaretha Handbok wid den nu brukliga Finare Matlagningen,. med allt hwad dertill hörer. Elfte upplagan, jemte ett Tillägg ... af Gustafwa (Elisabeth Lagerström) ... Sthlm 1859. 428 sidor. Enkelt något nött halvfranskt band. (#66621)800:-
Nylander, Margaretha Handbok wid den nu brukliga Finare Matlagningen,. med allt hwad dertill hörer. Tionde upplagan, förökad med ett Tillägg ... af Gustafwa (Elisabeth Lagerström) ... Sthlm 1853. 428 sidor. Enkelt halvfranskt band i gott skick. (#66619)1200:-
Nylander, Margaretha Handbok wid den nu brukliga Finare Matlagningen; innehållande tillika beskrifning på confecturer, sylter och glacer:. samt ett bihang, att göra soja, fransk senap, ättikor ... Åttonde tillökta och förbättrade upplagan. Stockholm 1842. (8),392 sidor. Häftad utan bakre omslag och rygg. Fuktfläckar i början av boken. 4 blad med reva, 3 med rivet hörn med lite förlust av bokstäver. (#199388)450:-
Ohlsson, Lotten Populär kokbok och Rådgifvare för alla hem.. 1. Kokbok och hushålleslära. 2. Rådgifvareboken. Stockholm 1910. 288 + 187 sidor. Dekorerat original klotband. (#190602)350:-
Olsson, Brita & Östenius, Asta Den godaste maten.. Mat för vardag och fest från ICA Provkök. Illustrerad. Västerås 1974. 192 sidor. Original pappband. (#140216)150:-
Pasta, pizza, lasagne.. Illustr. ICA-förlaget, Västerås 1990. 64 sidor. Original pappband. (#120831)100:-
Patten, Marguerite Stek, biff & gryta. Nötköttets ABC.. Illustrerad. Sthlm 1979. 168 sidor. Stort format. Original klotband. Skyddsomslag. (#119606)175:-
Paulsen, Marit och Hörner, Monica Alldeles vanlig mat. Foto illustrerad. Gidlunds/Lettura 1988. 96 sidor. Förlagets pappband. (#214828)115:-
Pavia, Anna Brita Italienska recept.. Sthlm 1983. 78 sidor. Original pappband. (#140208)100:-
Persson, Olle & Walfridson, Marguerite Matsvampar & Svampmat.. En guide för svampplockaren i skogen och köket. Illustrerad. Stockholm 1984. 170 sidor. Förlagsband. (#154121)125:-
Petersen, Bengt Bohusfisk och skaldjur. En kokbok.. Wezäta förlag. Göteborg 1978. 160 sidor. Rikt illustrerad med teckningar av Arne Gadd. Förlagsband. Dedikation av författaren på smutstitelbladet. Liten klämskada på övre rygg. Lätt smutsig. (#196805)100:-
Petersen, Bengt Bohusfisk och skaldjur. En kokbok.. Wezäta förlag. Göteborg 1978. 160 sidor. Rikt illustrerad med teckningar av Arne Gadd. Förlagsband. Fint skick. (#220053)104:-
Petersen, Bengt Från västerhav. En fiskkokbok.. Teckningar av Kjell Sjögren. Göteborg 1973. 134 sidor. Förlagsband. Dedikation. (#188380)135:-
Petersen, Bengt Från västerhav. En fiskkokbok.. Teckningar av Kjell Sjögren. Göteborg 1973. 134 sidor. Förlagsband. Något fläckig på pärmarna. (#215919)125:-
Petersen, Bengt Mat & konst i Bohuslän.. Recept från Gerlesborgsskolan i Bohuslän samlade och presenterade av Bengt Petersen. Illustrerad. Atlantis 1993. 149 sidor. Förlagsband med skyddsomslag. (#160922)140:-
Petersen, Bengt Sjön suger.. Kokbok för båtfolk. Illustrerad. Göteborg 1976. 112 sidor. Förlagsband. (#178091)130:-
Piccinardi, Antonio Norstedts stora pastabok.. Stockholm 1987. 189 sidor. Rikt fotoillustrerad i färg. Förlagets pappband. (#196185)120:-
Piepenstock, Marianne Lätt och läckert... mat från Italien. Sthlm 1965. 146 sidor. Pocket. (#211132)80:-
Prunier Madame Pruniers fiskkokbok.. Med 955 recept. Sthlm 1952. 239 sidor. Original klotband. Tejpmärken på pärmarnas insidor. (#109202)175:-
Reece, Eileen DEN FRANSKA MATEN.. Illustrerad. Stockholm, Bonniers 1979. 224 sidor. Stort format. Förlagets pappband. (#197378)160:-
Reece, Eileen Det franska lantköket.. Illustrerad. Stockholm 1982. 175 sidor. Stort format. Förlagsband med skyddsomslag. (#215749)150:-
RICHTER FRICH, ÖVRE Vinets lov.. Stockholm,1938. 21x14,5cm. 48 sidor. Förlagets dekorerade pappband. Illustrerad i färg och s/v. (#198563)100:-
Rodway, Avril Örter och kryddor. Odla, skörda, nyttja.. Illustrerad. Forum, Stockholm 1990. 160 sidor. Stort format. Förlagsband. Diskret namnteckning. (#215742)150:-
Ruggerio, David Italiensk kokbok.. Familjerecept fråm Neapel och Sicilien. Illustr. Könemann 2001. 230 sidor. Original pappband. Skyddsomslag. Fint ex. (#86688)175:-
Rätt med fisk.. En kokbok. Illustrerad. Göteborg 1983. 144 sidor. Förlagsband. (#162290)140:-
Rönnberg, Bo Annorlunda kokbok.. Illustrerad. Akademilitteratur 1981. 114 sidor. Original pappband. Stort format. (#119611)100:-
Rössner, Stephan God mat för klokt folk. Stockholm 1996. Illustrerad. 264 sidor. Förlagsband med skyddsomslag. (#214424)110:-
Samuelsson, Christine och Jan Dejlige danske kroer. Och deras bästa recept.. Wiken, Höganäs 1990. 223,(1) sidor. Förlagsband med skyddsomslag. 3cm lång reva i bakre skyddsomslaget. (#197563)150:-
Sandquist-Bolin, Britt Den nya fisken.. Illustrerad. Sthlm 1979. 304 sidor. Original pappband. (#119534)150:-
Sandquist-Bolin, Britt Den nya fisken.. Illustrerad. Sthlm 1980. 304 sidor. Original pappband. (#120840)160:-
Schulze, Hermann, Die Herstellung von Dragees u. Konfitüren.. Mit 26 Abbildungen. Killinger, Leipzig und Nordhausen no date (c. 1920). 77, (3) pages. Original hard covers. (#204444)350:-
Schück, Cathrine GI till vardags. 50 recept - snabbt, lätt & billigt. Foto Helén Pe. Fitnessförlaget 2006. 120 sidor. Förlagsband med skyddsomslag. (#218413)125:-
Schönherr, Christine Fågel och vilt.. Översättning Per-Axel Atterbom. Illustrerad. Sthlm 1981. 252 sidor. Original pappband. (#119600)170:-
Seed, Diane Romersk mat året runt.. En kokbok. Illustrerad. Sthlm 1998. 140 sidor. Original pappband. Skyddsomslag. Fint ex. (#86692)150:-
Simon, André Frankrikes ädla druvor och stora viner.. Illustr. 1978. 192 sidor + planscher. Inbunden. (#42174)170:-
Simon, André L. & Howe, Robin Dictionary of Gastronomy.. Illustrated. London 1978. Original cloth. Dust jacket. Very fine. (#189894)200:-
Simon, André L. & Howe, Robin Dictionary of Gastronomy.. Illustrated. London 1978. Original klotband. Skyddsomslaget något skadat. (#200277)150:-
Sjunnesson, Kalle Nå't att äta.. 189 goda och läckra recept. Gumælius förlag utan år. 128 sidor. Original pappband. (#119585)135:-
Smaklig måltid.. Enkelt, Inspirerande, Gott. Illustrerad. ICA förlaget 2004. 64 sidor. Stort format. Pappband. (#180731)100:-
Smith, Delia God mat för ensamkockar.. Recept för en, två eller flera personer. Sthlm 1987. 188 sidor + planscher. Original pappband. (#87079)145:-
Stacey, Jenny Laga lätt potatis.. Illustrerad. Prisma, Stockholm 2000. 256 sidor. Stort format. Förlagsband. (#215077)200:-
Stén, Ingrid Naturnära mat.. Utan mjölk, smör och ost. Illustrerad. Västerås 1980. 96 sidor. Förlagsband. (#158126)100:-
Stenmark, Cajsa Årstidernas mat.. Sthlm 1990. 160 sidor. Original pappband. (#140210)125:-
Stevenson, Violet Örtagårdens härligheter.. Hur man odlar och använder örter och kryddväxter. Illustrerad. Sthlm 1976. 144 sidor. Stort format. Klotband med skyddsomslag. (#183547)160:-
Stevenson, Violet Örtagårdens härligheter.. Hur man odlar och använder örter och kryddväxter. Illustrerad. Sthlm 1984. 144 sidor. Stort format. Häftad. Fint ex. (#188495)110:-
Stora bakboken. Matbröd, hälsobröd, kex, skorpor, vetebröd, småkakor, mjuka kakor, wienerbröd, rulltårtor, bakelser, tårtor.. ICA-förlaget Västerås 1978. 256 sidor. Stort format. Förlagsband. Stämplar. (#217236)150:-
Stora boken om sallader.. Illustrerad. Västerås 1983. 200 sidor. Original pappband. (#76405)140:-
Storrer, Wilhelm Helmuth, Der praktische Marzipanarbeiter.. Selbstverlag, Altona 1928. 63,(5) pages. Original hard covers. (#204464)200:-
Strang, Paul Wines of South-West France.. Illustrated. London 1996. 356 pages. Softcover. (#159588)125:-
Stöckl, Elisabeth Wiener Kochbuch.. Bewährtes Kochbuch. 4 farbigen Tafeln und zahlreichen Abbildungen im Texte. Neu bearbeitete und vielfach vermehrte Auflage. 31. bis 35. Tausend. Herausgegeben von Frau J. Winkler. Wien 1926. (2),530,(6) pages + 4 plates. Original cloth. (#199130)250:-
Sundholm, Karin Svenska ostkustfiskarnas receptbok.. Andra upplagan, Stockholm 1941. 191 sidor. Förlagets pappband med skadad rygg. (#219254)90:-
Såsbok.. Illustrerad. Sthlm 1987. 102 sidor. Stort format. Förlagsband. (#175985)140:-
Söderbergh, Catharina Till bords med Strindberg.. Foto Solveig Edlund. Kock Johnny Johansson. Sthlm 1998. 160 sidor. Stort format. Förlagsband. (#169206)175:-
THAM, ULLA & WEILERT, BENGT (FOTO) GLAD I OST. Historia och ostkunskap med läckra recept,. Bäckströms Förlag, 1995. 29x21,5 cm. 144 sidor. Förlagsband. Rikt illustrerad. (#196132)125:-
The Picayune Creole Cookbook.. Ninth edition. New York 1989. 438 pages. Original cloth. Dust jacket. Fine copy. (#99948)200:-
Thölén, Lennart PARK AVENUE HOTELS SKRIFTSERIE 1-21.. Göteborg,1962-1967. Tryckta hos Wezäta. 18,5x9 cm. 21 häften om 12 sidor vardera + tryckta omslag. En del lösa häften finns. (#208582)400:-
Thölén, Lennart The Skål Book.. Succulent Suggestions for the Gentlemen Chef with Swedish and International Recipes. Illustr. Göteborg 1965. 95 pages. Original cloth in dustjacket. (#151130)150:-
Tunberger, Pernilla Den bästa maten.. Illustrerad. Sthlm 1954. 231 sidor. Förlagsband. Första upplagan. (#185659)145:-
Tunberger, Pernilla Den bästa maten.. Illustrerad. Sthlm 1963. 217 sidor. Förlagsband. (#173509)145:-
Tunberger, Pernilla Vad skall jag äta för att gå ner i vikt.. Sthlm 1958. 79 sidor. Görlagsband. (#173506)110:-
Ullman, Anna Leva billigt i dyra tider.. Hushållsekonomi jämte kokbok. Sthlm 1915. 169 sidor. Klotband med skyddsomslag. (#175505)150:-
Ur all världens grytor 1-3.. 1. Recept från hela världen. 2. Vår goda svenska mat. 3. Fakta om mat och dryck. Reader's Digest, Stockholm 1971. 308 + 344 + 287 sidor. Förlagsband. 3 volymer. Del 1 fuktskadad i nederkant. (#140206)300:-
Warg, Cajsa Hjelpreda i hushållningen för unga fruentimer;. Tilökt med en Färgbok och et Bihang. Tolfte Uplagan. Sthlm 1809. (8), 512, (16), 148, (4) sidor. Samtida skinnryggsband med litet hål vid ena falsen. Inlagan bruntonad, annars fin (#181895)1000:-
v. Barsewisch, Gisa Exotiska frukter och grönsaker.. Illustrerad. ICA bokförlag, Västerås 1978. 143 sidor. Original pappband. (#154368)125:-
Weber, Marlis Från naturens eget kök.. Illustrerad. Gävle utan år (ca. 1970). 162 sidor. Klotband med skyddsomslag. (#180255)140:-
Wedén, Christina Tryffel, mat för gudar, gutar & svin.. Recept Norbert Lang, foto erika Lidén, grafisk form Lars Lengquist. Infobooks Stockholm 2008. 144 sidor. Förlagsband. Tillskrift. (#200182)150:-
Weltzin, C. Ny kokbok.. Eller Anwisning till en myckenhet nu brukliga Mat-Rätters tillredande; jämte ett Bihang innehållande Kunskaper om hwarjehanda Hushålls-Rön. Andra upplagan. Sthlm 1805. (6), 322, (2) sidor. Oskuren i ett senare enkelt skinnband. Rent och fint ex. (#176586)1250:-
Weltzin, C. Ny kokbok.. Eller Anwisning till en myckenhet nu brukliga Mat-Rätters tillredande; jämte ett Bihang innehållande Kunskaper om hwarjehanda Hushålls-Rön. Tredje upplagan. Sthlm 1814. (6), 322 sidor. Samtida enkelt halvfranskt band. Rent och fint ex. (#78158)2000:-
Wikland, Sten Vad är vad på butelj och fat.. Andra upplagan, Karlskrona 1949. 268 sidor + planscher. Original klotryggsband. (#174443)145:-
Wilton, Stig & Nathorst-Böös, Ernst Ost.. Illustrerad. Andra upplagan. Sthlm 1959. 160 sidor. Original pappband. (#135138)120:-
Vitlök. En receptbok.. Inledning av Sue Lawrence. Illustrerad. Bokförlaget Cordia 1998. 64 sidor. Förlagsband med skyddsomslag. (#217239)100:-
Wretman, Tore Mat & Minnen. Bra Böcker, 1987. 256 sidor. 23x30 cm. Förlagsband med skyddsomslag. Rikt illustrerad. (#193302)150:-
Wretman, Tore Menu.En samling kulinariska anteckningar med noggrant utprovade recept och gastronomiska anvisningar samt kommentarer.. Stockholm Forum 1972. 261 sidor. Illustrerad av Yngve Svalander. Förlagets pappband. (#192486)150:-
Wretman, Tore Menu.En samling kulinariska anteckningar med noggrant utprovade recept och gastronomiska anvisningar samt kommentarer.. Stockholm Forum 1977. 261 sidor. Illustrerad av Yngve Svalander. Förlagets pappband. Nyskick. (#219924)150:-
Wretman, Tore Om den ärbara vällusten. Mera mat och minnen.. Det finns ingen umgängesform som är överlägsen måltiden. Bra Böcker,1988. 264 sidor. 23x30 cm. Förlagsband med skyddsomslag. Rikt illustrerad. (#193301)150:-
Wretman, Tore Smörgårsbordet.. Forum 1983. 123 sidor. Förlagsband. (#209358)200:-
Vuco, Julujana (urednik) Suvremeni kuhar. 3200 recepta i savjeta.. Illustrated. Beograd 1967. 1018 pages. Original cloth. Dust jacket. (#189896)225:-
Vår goda mat.. Rappa röster och rosade recept. Illustrerad. Stockholm 1991. 91 sidor. Förlagsband. (#165834)100:-
Yen Hung Feng, Doreen The Joy of Chinese Cooking.. Illustrated. New York 1977. 226 pages. Hardcover. (#162940)110:-
Zethelius, Ingeborg Lilla Hjälpredan och Söndagsmat.. Lilla hjälpredan i köket samt Söndagsmat. Tillägg till "Lilla hjälpredan i köket". Tolvte resp. tionde upplagan. Sthlm 1927 och 1925. 156 + 94 sidor + annonser. Inbundna i ett original klotryggsband. (#55614)200:-

Redins Antikvariat E-mail: books@redins.se Top of page Back to home page